Bewoners Blog

Wegens goed Gedrag

 

 
Rederijkerskamer Elena Presenteert op 5 en 6 maart 2011.
Wegens goed gedrag - Door Marcel Dupius.


Francois Bekaert
Marcel Bekaert
Luciënne Dumoulin
Brigitte Arlon
Paul Carlier
Madame Toussoir
Charlotte Arlon.
Chris van Zijl
Ricus Leenstra
Tamara Smal
Leonie Zuidland
Michiel de Reus
Angelique de jong
Jeannette Zuidland


18 jaar geleden is Marcel Bekaert opgepakt wegens moord. Hij is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf, maar is onlangs vrijgelaten "wegens goed gedrag". Zijn zoon, Francois, heeft al die jaren geen contact met zijn vader gehouden. Hij verwijt zijn vader schuldig te zijn aan de zelfmoord van Margo Bekaert, de moeder van Francois. Francois was ongelofelijk gek op zijn moeder. De angst voor een confrontatie met zijn vader lijkt terecht. Maar de commissaris die Marcel ooit achter tralies heeft gezet, Charlotte Arlon, blijkt al jaren te twijfelen aan de schuld van Marcel. Wat is er precies gebeurd? Waarom pleegde de moeder van Francois zelfmoord? Waarom bekende Marcel zo snel? Dankzij de commissaris, de beste vriendin van Frabcois, Luciënne en zijn vrienden Paul en Brigitte, komen er nog meer vragen met betrekking tot de zaak Bekaert. Welke rol speelt de hospita mevrouw Toussoir, in het complot? Weet Marcel Bekaert zelf wat er precies gebeurd is? Welke geheimen spelen er nog meer een rol in deze zaak?

Bent u nieuwsgierig naar het antwoord op deze vragen? Kom kijken! Wij hebben er zin in! De voorstelling op zowel 5 als 6 maart beginnen om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Bestel uw kaarten in de voorverkoop bij Café de Grost: 0229-541393. Volwassene betalen 6 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 4 euro. De serieuze toon van het toneelstuk maakt het minder geschikt voor kinderen. Graag na bestelling zo spoedig mogelijk ophalen en betalen. Wilt u vooraf gezellig en lekker eten? Café de Grost heeft een leuk theatermenu? Dit kunt u ook gelijk reserveren.
 

Informatie

Het dorp heette vroeger Groot Oosthuizen. De plaatsnaam was een verduidelijking van dat het een grotere plaats was dan Klein-Oosthuizen, wat thans Oosthuizen wordt genoemd. Rond 1200 wordt de plaats gemeld als Asthuza Major, wat grof vertaald Oosthuizen Groot betekent.